Mama este cea care ne surâde blând din primele clipe de viaţă.  Deşi nu putem distinge chipul surâzător, totuşi, simţim că braţele, care ne strâng cu drag la piept, încercând să ne alunge neliniştea ce ne cuprinde în primele minute ale vieţii, sunt ale fiinţei ce ne va ocroti şi îngriji cu drag şi ne va asigura de tot ce este mai bun în viaţă, mama.
În toate limbile pământului, primul cuvânt şi cel mai duios este mama. El este rostit cu inocenţa pruncilor, cu bucuria copilăriei, cu mândria adolescenţilor şi cu evlavia maturităţii, este scris de mâinile tremurânde ale învăţăceilor, până la penelul experimentat al marilor scriitori.
Deşi nu toţi copiii se nasc cu talentul de orator al marelui Creangă, sau cu mâna fermecată a lui Grigorescu, toţi, fără excepţie, îşi iubesc mama şi îşi manifestă dragostea, fără a folosi magia cuvântului.
Pentru micii şcolărei, exprimarea sentimentelor în cuvinte este greoaie, dar găsesc soluţii pentru a-i spune fiinţei dragi ,,Te iubesc, mama!”.
Orele de abilităţi practice sunt foarte apreciate de către copii, dar, în luna martie, când ştiu că este ziua mamei, parcă mânuţele lor devin fermecate. Mâinile alergă frenetic pe materialele folosite, decupează, lipesc, asamblează. Odată terminată, felicitarea capătă zâmbetul inocent al copilului ce-i dăruieşte  mamei toată dragostea lui.
În fiecare an, în şcoala noastră, în luna martie, are loc o expoziţie cu lucrările elevilor din clasele I –IV. Anul acesta am început să lucrăm încă din luna februarie şi am realizat nişte lucrări minunate.
În felul lor, cu dăruirea lor, toţi copiii, deşi nu folosesc cuvinte alese, îşi mărturisesc dragostea ce-o poartă fiinţei dragi, mama.

Aşa se vede chipul mamei, prin zâmbet de copil!

Prof. înv. primar, Traşcu Maria
Prof. înv. preşcolar, Traşcu Alexandra Gabriela
Şcoala Gimnazială Dârmăneşti
(Postat martie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top